renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Surówka z suszona morelą i słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa i ciekawa w smaku surówka.

Surówka z suszona morelą i słonecznikiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z suszona morelą i słonecznikiem

 

  • Cwierć główki kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko kwaśne
  • 2-3 sztuki suszone morele
  • garść słonecznika łuskanego
  • parę łyżek jogurtu greckiego
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z suszona morelą i słonecznikiem
Kapustę pekińską i jabłko umyć pod bierzącą wodą, następnie kapustę poszatkować, a jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z jogurtem greckim solą i pieprzem. Na desce pokroić drobno morele i szczypiorek, dodać do surówki, dodać również słonecznik. Wymieszać wszystko razem, schłodzić w lodówce i podawać do drugiego dania.
Surówka z suszona morelą i słonecznikiem
Umyte warzywa poszatkować i zetrzeć na tarce.
Surówka z suszona morelą i słonecznikiem
Dodać jogurt grecki, sól i pieprz do smaku.
Surówka z suszona morelą i słonecznikiem
Następnie dodać pokrojone morele, szczypior i słonecznik.