Sposób przygotowania:
Sushi
Ryż płuczemy aż woda będzie przejżysta. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą 1:1.2 (ryż:woda). Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu aż ryż wchłonie wodę (często mieszamy), po ugotowaniu odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozpuszczamy 2 łyżeczki cukru w 6-7 łyżkach octu. Wlewamy do ryżu, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ogórek kroimy w słupki po usunięciu gniazd nasiennych. Awokado obieramy i kroimy tak jak ogórek. Na algi układamy cienką warstwę ryżu (na 3/4 powierzchni). Na ryż układamy ogórek, paluszki krabowe awokado i plasterki imbiru. Końce alg smarujemy wasabi. Całość ściśle zwijamy i kroimy na niewielkie części (do zjedzenia na raz). Podajemy z sosem sojowym. Życzę smacznego.