Sposób przygotowania:
Sushi bez ryby z delikatnym serkiem.
Przepis na ryż: Ryż dokładnie płukać kilkakrotnie tak aby otrzymać czystą wodę, odstawiamy w wodzie aby namoczyć około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Do garnka wkładamy ryż, zalewamy niewielką ilość wody, winem ryżowym, wszystko mieszamy, przykrywamy i zagotowujemy na małym ogniu, tak długo aż się wchłonie woda. Garnek odkrywamy i odparowujemy ryż, mieszając dokładnie dodajemy cukier, sos sojowy tak aby wszystko się połączyło. Ryż przekładamy do miski aż do przestudzenia co chwilę mieszając tak aby nie wysechł. Jeśli już mamy gotowy delikatny ryż, rozkładamy papier na matce bambusowej, nakładamy ryz, smarujemy serkiem, nakładamy paski awokado oraz tykwę, wszystko zwijamy w rolkę i kroimy w równe kawałki, wszystko delikatnie posypujemy sezamem. W ręce pałeczki, do miseczki sos sojowy i zaczynamy spożywanie wyjątkowej potrawy, rolkę unosimy delikatnie w pałeczkach zanurzamy w sosie sojowym i wkładamy do ust, zamykamy oczy i próbujemy zrozumieć smak tego dania. SMACZNEGO.