Sposób przygotowania:
Sushi Gunkan Maki
Ryż i zaprawę należy przygotować wg tego przepisu https://gotujmy.pl/futomaki-smok,przepisy-kuchnie-swiata-przepis,260083.html.
Sushi:
Płaty nori kroimy na paski o wysokości około 3,5 cm. Z ryżu formujemy kulki o średnicy około 2 cm, owijamy je płatami nori. Awokado kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z wasabi. Napełniamy pastą z awokado nasze łódeczki. Na górę nakładamy pół łyżeczki kawioru. Dekorujemy rzeżuchą.
Sushi:
Płaty nori kroimy na paski o wysokości około 3,5 cm. Z ryżu formujemy kulki o średnicy około 2 cm, owijamy je płatami nori. Awokado kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z wasabi. Napełniamy pastą z awokado nasze łódeczki. Na górę nakładamy pół łyżeczki kawioru. Dekorujemy rzeżuchą.