Sposób przygotowania:
Sushi FutoMaki
Na porcję sushi dla dwóch osób potrzebujemy 250 g ryżu do sushi. Gotujemy go w 2,5 szklankach wody.
3 łyżki octu ryżowego podgrzewamy z 1 łyżką cukru i 1 łyżeczką soli.
Sos wlewany go gorącego ryżu, dokładnie mieszamy i studzimy.
Arkusz nori układamy na macie i rozkładamy na nim 2-3 łyżki ryżu, który dociskamy mokrymi dłońmi. Na ryżu rozsmarowujemy serek i rozkładamy plasterki wędzonego łososia.
Wzdłuż dłuższego boku układamy paluszki surimi, paski ogórka i awokado. Rolkę zwijamy przy pomocy maty.
Rant smarujemy wodą, żeby lepiej się skleił. Z 250 g ryżu wychodzi 5 rolek sushi.
3 łyżki octu ryżowego podgrzewamy z 1 łyżką cukru i 1 łyżeczką soli.
Sos wlewany go gorącego ryżu, dokładnie mieszamy i studzimy.
Arkusz nori układamy na macie i rozkładamy na nim 2-3 łyżki ryżu, który dociskamy mokrymi dłońmi. Na ryżu rozsmarowujemy serek i rozkładamy plasterki wędzonego łososia.
Wzdłuż dłuższego boku układamy paluszki surimi, paski ogórka i awokado. Rolkę zwijamy przy pomocy maty.
Rant smarujemy wodą, żeby lepiej się skleił. Z 250 g ryżu wychodzi 5 rolek sushi.
robaczek