iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sushi futo maki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sushi futo maki moja wersja udomowiona

Sushi futo maki

Składniki:

Sushi futo maki

 

  • ryz do sushi 1 szkl
  • łosoś 1 filet
  • majonez ok 2 łyżki
  • chrzan tarty
  • ogórek zielony
  • cukinia
  • arkusze nori

 

 

Sposób przygotowania:

Sushi futo maki
Ryz do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie do ryżu dodajemy majonez sól ,pieprz i chrzan tarty -proporcje zależne od naszego smaku . Mieszamy i nakrywamy ,żeby ryż nie ostygł. Rybę łososia kroimy w paseczki. Ogórka i cukinie dobrze myjemy i kroimy w słupki. Na arkuszu nori nakąłdamy ryż zostawiając ok 1 cm przy początku i końcu. ładnie rozkładamy ryż .Na środku kładziemy paski warzyw i ryby . za pomocą maty zwijamy ,Kroimy w równe kawałki

Tagi:

tarta cukinia