Sposób przygotowania:
Świąteczna bombonierka
Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do metalowej miseczki. Do garnka wlewamy wodę, nastawiamy na gaz, ustawiamy na tym miseczke i rozpuszczamy czekoladę w tzw. 'kąpieli wodnej'. Na talerzu układamy małe papilotki do mufinek (najmniejsze jakie mogą być) i kilka większych. Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do mufinkowych foremek (ok 1,5łyżeczki do każdej), a nastepnie dekorujemy je według uznania: część posypujemy wiórkami, do częsci wkładamy orzech laskowy, na innych układamy słupki z migdałów lub dodajemy żurawinę. Czekoladki wstawiamy do lodówki na 30-60 minut. Po tym czasie delikatnie odrywamy papierki i układamy na talerzu. bakaliowe czekoladki można zapakować do pudełka, ładnie udekorować i podarować w prezencie jako własnej roboty bombonierkę :)