SUPERPRZEPIS

Świąteczna bombonierka

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Świąteczna bombonierka Więcej zdjęć (5)

domowa bombonierka z bakaliami

Składniki:

Świąteczna bombonierka

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna bombonierka
Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do metalowej miseczki. Do garnka wlewamy wodę, nastawiamy na gaz, ustawiamy na tym miseczke i rozpuszczamy czekoladę w tzw. 'kąpieli wodnej'. Na talerzu układamy małe papilotki do mufinek (najmniejsze jakie mogą być) i kilka większych. Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do mufinkowych foremek (ok 1,5łyżeczki do każdej), a nastepnie dekorujemy je według uznania: część posypujemy wiórkami, do częsci wkładamy orzech laskowy, na innych układamy słupki z migdałów lub dodajemy żurawinę. Czekoladki wstawiamy do lodówki na 30-60 minut. Po tym czasie delikatnie odrywamy papierki i układamy na talerzu. bakaliowe czekoladki można zapakować do pudełka, ładnie udekorować i podarować w prezencie jako własnej roboty bombonierkę :)
Świąteczna bombonierka
ja kupiłam migdały pokrojone w słupki - ślicznie wyglądają
Świąteczna bombonierka
zamiast przecha laskowego można użyc orzechów włoskich
Świąteczna bombonierka
Etap 3
Świąteczna bombonierka
Etap 4

Tagi:

czekolada