Sposób przygotowania:
Świąteczne cake pops
Ciasto oraz biszkopty kruszymy blenderem bądź w rękach na "proszek". Następnie przygotowujemy krem: serek mascarpone mieszamy z nutellą na gładką masę. Pokruszone ciasto mieszamy z kremem i tworzymy kulę. Kulę dzielimy na dwie części. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 minut do zamrażalnika. Wyciągamy porcje pojedyńczo. Z ciasta formujemy kulki bądź stożki (w zależności od tego jak będziemy chcieli je ozdobić). Uformowane ciasto kładziemy na plastikowej przykrywce i schładzamy je kolejne 15 minut. Tak samo postępujemy z drugą porcją ciasta. Następnie rozpuszczamy czekoladę gorzką z łyżeczką oleju w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki nabijamy na patyki (zaokrąglonym końcem), a następnie zanurzamy je w rozpuszczonej czekoladzie czekając aż jej nadmiar skapie. Póki czekolada jest jeszcze płynna dekorujemy ciastka według własnego pomysłu. Ciasteczka wbijamy w kawałek styropianu bądź układamy je na talerzyku i wkładamy do lodówki. Z drugą porcją ciasta oraz z czekoladą białą postępujemy tak samo. Ciasteczka powinniśmy zjeść od razu po wyciągnięciu z lodówki ponieważ czekolada w pokojowej temperaturze szybko się topi. Smacznego!
bernika
-Natka-
Twoje również pięknie się prezentują, pewnie miały wzięcie na kiermaszu u córki! :)