Sposób przygotowania:
Świąteczne pierniki marchewkowe
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, ucieramy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo do utartych jajek, wlewamy olej oraz wsypujemy przyprawę do piernika i miksujemy.
Na końcu dodajemy startą marchewkę oraz orzechy, delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do foremek, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone i ostudzone pierniki polewamy rozpuszczoną polewą , dekorujemy posypką cukrową.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo do utartych jajek, wlewamy olej oraz wsypujemy przyprawę do piernika i miksujemy.
Na końcu dodajemy startą marchewkę oraz orzechy, delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do foremek, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone i ostudzone pierniki polewamy rozpuszczoną polewą , dekorujemy posypką cukrową.
CORAL