Sposób przygotowania:
Piernik marchewkowy
Jajka ubijamy na puszystą pianę z cukrem. Cukier dodajemy stopniowo nie przerywając ubijania. Miksujemy mikserem na najwyższych obrotach.
Kiedy jajka będą ubite dodajemy stopniowo resztę składników ( nigdy nie wsypujemy wszystkiego na raz) i miksujemy mikserem na małych obrotach.
Bakalie wsypujemy do miseczki i obtaczamy w mące. Tak przygotowane bakalie dodajemy do ciasta. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 1 godzinę. Warto sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest w środku wypieczone. Patyczek musi być suchy.
Po upieczeniu wyjmujemy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Kiedy jajka będą ubite dodajemy stopniowo resztę składników ( nigdy nie wsypujemy wszystkiego na raz) i miksujemy mikserem na małych obrotach.
Bakalie wsypujemy do miseczki i obtaczamy w mące. Tak przygotowane bakalie dodajemy do ciasta. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 1 godzinę. Warto sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest w środku wypieczone. Patyczek musi być suchy.
Po upieczeniu wyjmujemy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla