Sposób przygotowania:
Świąteczny pasztet
Udka z kurczaka upiec, wystudzić i obrać. Boczek ugotować. Wątróbkę usmażyć z cebulką. Bułkę namoczyć w wodzie.
Mięso z bułką zmielić dwukrotnie. Dodać jajka, bułkę tartą ( bułki dodać tyle w zależności jaki chcemy mieć pasztet cz miękki czy twardszy) i przyprawy.
Wszystko wymieszać razem.
Przełożyć do blachy i piec godzinę w 180 stopniach.
Mięso z bułką zmielić dwukrotnie. Dodać jajka, bułkę tartą ( bułki dodać tyle w zależności jaki chcemy mieć pasztet cz miękki czy twardszy) i przyprawy.
Wszystko wymieszać razem.
Przełożyć do blachy i piec godzinę w 180 stopniach.
ETAP 1:
Pasztet najbardziej lubimy zjadać z chrzanem.