Sposób przygotowania:
Panierowane jajka z mięsno-pieczarkowym nadzieniemETAP 1:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i smażyć kilka minut. Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Wyjąc żółtka.
Do kielicha blendera włożyć przesmażone pieczarki z cebula, mięso z uda kaczki i żółtka. Dodać jeszcze do smaku sól, szczyptę słodkiej, czerwonej papryki, szczyptę kolorowego czosnku, pieprz czarny świeżo mielony, łyżkę majonezu. Rozdrobnić blenderem. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego.
Białka obtaczać w mące, zamaczać w roztrzepanym jajku i obsypywać bułką tartą. Smażyć na głębokim oleju rzepakowym do uzyskania złotego koloru. Odkładać na papierowy ręcznik. Przestudzone białka napełniać przygotowanym farszem. Gotowe. Smacznego.
SylaUla