ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Panierowane jajka z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka często goszczą na naszym wielkanocnym stole. Polecam, są naprawdę pyszne. Wymagają troszkę pracy, ale warto je zrobić.

Panierowane jajka z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

Składniki:

Panierowane jajka z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane jajka z mięsno-pieczarkowym nadzieniem

ETAP 1:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i smażyć kilka minut. Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Wyjąc żółtka.

Do kielicha blendera włożyć przesmażone pieczarki z cebula, mięso z uda kaczki i żółtka. Dodać jeszcze do smaku sól, szczyptę słodkiej, czerwonej papryki, szczyptę kolorowego czosnku, pieprz czarny świeżo mielony, łyżkę majonezu. Rozdrobnić blenderem. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego.

Białka obtaczać w mące, zamaczać w roztrzepanym jajku i obsypywać bułką tartą. Smażyć na głębokim oleju rzepakowym do uzyskania złotego koloru. Odkładać na papierowy ręcznik. Przestudzone białka napełniać przygotowanym farszem. Gotowe. Smacznego.