Sposób przygotowania:
Świderki z kapustą
Kapustę odciskamy, kroimy. W garnku zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy.
Drobno pokrojoną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym tłuszczu.
Z kapusty odlewamy wodę i przekładamy ją do rondla. Dodajemy cebulę, a na pozostałym tłuszczu rumienimy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodajemy ją też do kapusty. Dość mocno kapustę doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, osączamy na durszlaku i gorący dodajemy do kapusty.
Wszystko dobrze mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy do smaku i nakładamy gorące na talerze.
Drobno pokrojoną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym tłuszczu.
Z kapusty odlewamy wodę i przekładamy ją do rondla. Dodajemy cebulę, a na pozostałym tłuszczu rumienimy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodajemy ją też do kapusty. Dość mocno kapustę doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, osączamy na durszlaku i gorący dodajemy do kapusty.
Wszystko dobrze mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy do smaku i nakładamy gorące na talerze.