Sposób przygotowania:
Śniadaniowy omlet z otrębami
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę.
Kiedy warzywa się podsmażają jajka rozbijamy - najlepiej trzepaczką, doprawiamy solą i do masy jajecznej dosypujemy otręby. Mieszamy. Jajeczną masę wylewamy na patelnię i wciskamy w nią plasterki salami.
Kiedy z jednej strony omlet będzie gotowy przewracamy go na drugą stronę.
Posypujemy serem, dodajemy ewentualnie salami.
Smażymy na złoty kolor do rozpuszczenia sera.
Na koniec posypujemy zieloną papryczką i wyciskamy pastę harisa.
Kiedy warzywa się podsmażają jajka rozbijamy - najlepiej trzepaczką, doprawiamy solą i do masy jajecznej dosypujemy otręby. Mieszamy. Jajeczną masę wylewamy na patelnię i wciskamy w nią plasterki salami.
Kiedy z jednej strony omlet będzie gotowy przewracamy go na drugą stronę.
Posypujemy serem, dodajemy ewentualnie salami.
Smażymy na złoty kolor do rozpuszczenia sera.
Na koniec posypujemy zieloną papryczką i wyciskamy pastę harisa.
Akte