Sposób przygotowania:
Muffinki waniliowe (przepis podstawowy)
Suche składniki mieszamy razem w misce.Jajko,mleko i olej dodajemy do suchych składników i mieszamy razem aż składniki się połączą.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C.
Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami.
Napełniamy papilotki ciastem do 3/4 wysokości (bardzo fajnie robi się to łyżką do lodów).
Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 25 min. (można sprawdzić wykałaczką czy są już upieczone).
Piekarnik nagrzewamy do 180°C.
Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami.
Napełniamy papilotki ciastem do 3/4 wysokości (bardzo fajnie robi się to łyżką do lodów).
Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 25 min. (można sprawdzić wykałaczką czy są już upieczone).