Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Książka Kucharska: Obiad bez mięsa – 21 prostych i sprawdzonych przepisów

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami- nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Każdemu będą smakować.

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

Składniki:

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami
1. Kapustę kiszoną drobno kroję. Przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Wlewam wodę. Gotuję na małym ogniu około 30 minut. Jedną z cebuli kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do kapusty. Gotuję jeszcze przez 15 minut. Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

2. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem.

3. Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam.

4. Przygotowaną kapustę mieszam z pieczarkami i ugotowanym makaronem. Od razu podaję.