Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami
1. Kapustę kiszoną drobno kroję. Przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Wlewam wodę. Gotuję na małym ogniu około 30 minut. Jedną z cebuli kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do kapusty. Gotuję jeszcze przez 15 minut. Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem.
3. Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam.
4. Przygotowaną kapustę mieszam z pieczarkami i ugotowanym makaronem. Od razu podaję.
2. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem.
3. Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam.
4. Przygotowaną kapustę mieszam z pieczarkami i ugotowanym makaronem. Od razu podaję.
czerwona
Dobry kucharz
Pozdrawiam