Sposób przygotowania:
Świderki z mielonką z konserwy w sosie pomidorowym
W garnku zagotować osoloną wodę. Na gotującą się wodę wrzucić makaronowe świderki i gotować je przez około 8 minut. Ugotowany makaron odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w niespecjalnie drobną kostkę. W garnuszku rozpuścić masło i przełożyć do niego pokrojoną cebulę. Cebulę obsypać sporą dawką suszonego koperku i podsmażać cebulę z koperkiem na masełku od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli dodać pokrojoną na mniejsze kawałki, rozdrobnioną mielonkę. Dodaną mielonkę obsypać sporą dawką słodkiej mielonej papryki. Wszystko zamieszać i dalej podsmażać na niedużym płomieniu. Gdy mielonka się podsmaży i połączy z pozostałymi składnikami do garnka dodać sos pomidorowy. Wszystko zamieszać i podsmażać jeszcze przez chwilkę na niedużym płomieniu doprawiając całość granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Do talerzy nałożyć ugotowany makaron. Na makaron wyłożyć pomidorowy sos z mielonką i cebulką. Najlepiej zjadać po wymieszaniu makaronu z sosem.