Sposób przygotowania:
Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy kroimy w półplasterki solimy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie myjemy .Najlepiej plasterki bakłażana u grillować ,smażony na oleju rzepakowym -można też na maśle pochłonie dużo tłuszczu . Ja usmażyłam go na patelni grillowej . Kotlety sojowe zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na chwile następnie odcedzamy . Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy kotlety sojowe. Dodajemy ugotowany makaron -mieszamy wszystko razem . Dodajemy bakłażana mieszamy .Następnie dodajemy przecier pomidorowy . Doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku . Podajemy z posiekanym szczypiorem .