iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

Składniki:

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

 

 

Sposób przygotowania:

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy kroimy w półplasterki solimy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie myjemy .Najlepiej plasterki bakłażana u grillować ,smażony na oleju rzepakowym -można też na maśle pochłonie dużo tłuszczu . Ja usmażyłam go na patelni grillowej . Kotlety sojowe zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na chwile następnie odcedzamy . Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy kotlety sojowe. Dodajemy ugotowany makaron -mieszamy wszystko razem . Dodajemy bakłażana mieszamy .Następnie dodajemy przecier pomidorowy . Doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku . Podajemy z posiekanym szczypiorem .