Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Świnki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

efektowny wygląd świetny smak

Świnki

Składniki:

Świnki

 

  • 30 dag mąki pszennej
  • 3 żółtka, białko
  • 15 dag masła
  • 20 dag chudej wędzonki
  • kilka ciemnych oliwek i ziaren pieprzu
  • majeranek
  • oregano
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Świnki
z mąki, żółtek, masła oraz nie wielkiej ilości przypraw zagnieść ciasto i rozwałkować je na grubość około pół centymetra. szklanką i kieliszkiem wyciąć po takiej samej ilości kółek. na większych ułożyć paseczki wędzonki i przykryć je mniejszymi kółkami. z okrawków ciasta uformować świnkom uszy i ryjki. z kawałków oliwek zrobić oczy a z pieprzu no. posmarować białkiem i upiec na złoty kolor