Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Swojski rosół z brojlera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rosół jest chyba najbardziej popularną zupką , a z wiejskiego brojlera ma całkiem inny smak - pychotka.

Swojski rosół z brojlera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Swojski rosół z brojlera

 

  • 1 korpus z brojlera
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 pęczek naćki pietruszki
  • 1 op.makaronu nitki
  • szczypta soli i pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Swojski rosół z brojlera
Bierzemy brojlera i paproszymy na części, gdy dojdziemy do korpusu myjemy go i wkładamy do garnka , zalewając wodą ,solimy i gotujemy.Gdy wywar zacznie się gotować dodajemy włoszczyznę pokrojoną w kostkę i nadal gotujemy do miękkości mięsa i smaku wywaru rosołowego.W tym czasie w osobnym garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.Pod koniec gotowania rosołu doprawiamy do smaku pieprzem, a w razie potrzeby jeszcze solą
Swojski rosół z brojlera
korpus z brojlera gotujemy w osolonej wodzie.
Swojski rosół z brojlera
w osolonej wodzie gotujemy makaron nitki.
Swojski rosół z brojlera
do wywaru rosołowego dodajemy włoszczyznę .
Swojski rosół z brojlera
rosół gotujemy do miękkości brojlera i warzyw.