anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół swojski z lanym ciastem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Swojski rosół jest pyszny zawsze robiła go moją mamą. Rosół ze swojskiej kury sam w sobie ma wspaniały aromat i piękny złoty kolor.

Rosół swojski z lanym ciastem

Składniki:

Rosół swojski z lanym ciastem

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół swojski z lanym ciastem
Mięso oczyścić pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zalać 3 l.wody. Dodać obraną i pokrojoną marchew i pietruszkę. Dać ziele angielskie i listek laurowy. Gotować pod przykryciem około godziny, następnie doprawić do smaku. W misce dokładnie wymieszać jajka z mąką i kłaść porcjami do zupy lane ciasto. Gotować jeszcze około 10 minut.