Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Rosół drobiowo - wołowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

swojski rosół o wspaniałym aromacie

Rosół drobiowo - wołowy

Składniki:

Rosół drobiowo - wołowy

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 30 dag wołowiny
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszki
  • 0,5 selera
  • natka pietruszki
  • natka selera
  • 1 cebula
  • lubczyk
  • przyprawy
  • makaron

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowo - wołowy
Do dużego garnka wkladamy wołowinę oraz mięso drobiowe, dodajemy 3 liscie alurowe, 3 ziela angielskie, 2 łyżeczki soli ziarenka pieprzu, obrane marchewki, pietruszki oraz selera (w całości), zalewamy zimna wodą i gotujemy 2 godziny (zupełniamy braki wody w trakcie gotowania), pod koniec gotowania rosołu dodajemy posiekaną natke pietruszki oraz w calości 2 gałązki selera i 2 gałązki lubczyku, dodajemy również cebulę którą wcześniej kroimy w talarki, nabijamy na widelec i opalamy nad gazem. Doprawiamy rosół do smaku. Gotowy rosół podajemy z makaron nitki.