Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

SUPERPRZEPIS

Swojskie kluski do rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zawsze robię do rosołu takie kluski

Swojskie kluski do rosołu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Swojskie kluski do rosołu

 

Sposób przygotowania:

Swojskie kluski do rosołu
Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajka i sól, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Rozwałkować ciasto na placki, gdy przeschną placki, zwijać je w rulon i kroić placki nożem.
Z takiego ciasta gotujemy kluski, od wypłynięcia na wierzch ok.8 minut na wolnym ogniu
Swojskie kluski do rosołu
mąka wysypana na stolnicę, dodane jajka i sól, zagniatamy twarde ciasto
Swojskie kluski do rosołu
ciasto wysuszone, zawinięte w rulon, pokrojone nożem

Tagi:

jajko jajka