eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Sycąca zupa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kiedy za oknem zimno, na talerzu powinna znaleźć się gorąca i treściwa zupa. Ja polecam Sycącą zupę.

Sycąca zupa

Składniki:

Sycąca zupa

 

  • 50 dag mięsa wieprzowego lub wołowego
  • Sos słodko –kwaśny Łowicz
  • Puszka konserwowej kukurydzy z czerwoną i zieloną papryką np. Bonduelle
  • Puszka konserwowej czerwonej fasoli
  • 1 litr bulionu mięsnego z kostki ( 1 kostka bulionu na litr gorącej wody)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Sycąca zupa
Mięso opłukać, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do garnka ,wlać bulion i gotować pod przykryciem 15 minut. Następnie dodać sos słodko-kwaśny Łowicz , przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę z czerwoną i zieloną papryką oraz czerwoną fasolę. Gotować przez 5 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

mięso sosy