Marty

Marty

Kucharz
[Przepisów: 4]

Syrop mojito

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 500
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orzeźwiający miętowy syrop idealny do wody, lemoniad, drinków czy lodów. Jest idealny na upalne dni, a do tego wybornie oddaje smak mięty.

Syrop mojito

Składniki:

Syrop mojito

Na syrop

  • 40 gałązek mięty
  • 2 l wody
  • 1 kg cukru
  • 2 limonki

Sposób przygotowania:

Syrop mojito
1. Zagotuj wodę z cukrem.

2. Sparzone limonki otrzyj, zrolluj a następnie wyciśnij sok.

3. Dodaj do syropu cukrowego.

4. Gałązki mięty oczyść z ziemii i innych ewentualnych zabrudzeń. Włóż do gorącego syropu.

5. Całość odłóż na 24 godziny, aby aromat mięty mógł przejść do syropu.

6. Po tym czasie gałązki mięty dokładnie odciśnij, a syrop przecedź przez gazik.

7. Przelej do butelek lub słoików.