Sposób przygotowania:
Syrop mojito
1. Zagotuj wodę z cukrem.
2. Sparzone limonki otrzyj, zrolluj a następnie wyciśnij sok.
3. Dodaj do syropu cukrowego.
4. Gałązki mięty oczyść z ziemii i innych ewentualnych zabrudzeń. Włóż do gorącego syropu.
5. Całość odłóż na 24 godziny, aby aromat mięty mógł przejść do syropu.
6. Po tym czasie gałązki mięty dokładnie odciśnij, a syrop przecedź przez gazik.
7. Przelej do butelek lub słoików.
2. Sparzone limonki otrzyj, zrolluj a następnie wyciśnij sok.
3. Dodaj do syropu cukrowego.
4. Gałązki mięty oczyść z ziemii i innych ewentualnych zabrudzeń. Włóż do gorącego syropu.
5. Całość odłóż na 24 godziny, aby aromat mięty mógł przejść do syropu.
6. Po tym czasie gałązki mięty dokładnie odciśnij, a syrop przecedź przez gazik.
7. Przelej do butelek lub słoików.