tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Szakszuka z kiełbasą i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i łatwe w przygotowaniu jajka na smalcu z podsmażoną kiełbaską, pomidorami i papryką z ziołami.

Szakszuka z kiełbasą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szakszuka z kiełbasą i papryką

Na szakszukę

Sposób przygotowania:

Szakszuka z kiełbasą i papryką
1) Na patelni rozgrzewamy smalec.

2) Suchą kiełbasę kroimy w kosteczkę lub mniejsze kawałki (jak lubimy).

3) Pokrojoną kiełbasę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy.

4) Następnie dodajemy pomidory bez skórki z puszki.

5) Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę i wrzucamy na pomidory, mieszamy.

6) Przyprawiamy majerankiem i pieprzem ognistym.

7) Wbijamy jajka, posypujemy solą, przykrywamy pokrywką na ok. 5 minut i gotowe.
Szakszuka z kiełbasą i papryką
Pokrojoną kiełbasę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy.
Szakszuka z kiełbasą i papryką
Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę i wrzucamy na pomidory, mieszamy.
Szakszuka z kiełbasą i papryką
Przyprawiamy majerankiem i pieprzem ognistym.
Szakszuka z kiełbasą i papryką
Wbijamy jajka, posypujemy solą, przykrywamy pokrywką na ok. 5 minut i gotowe.

Tagi:

danie jajka