Sposób przygotowania:
Szakszuka z kiełbasą i papryką
1) Na patelni rozgrzewamy smalec.
2) Suchą kiełbasę kroimy w kosteczkę lub mniejsze kawałki (jak lubimy).
3) Pokrojoną kiełbasę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy.
4) Następnie dodajemy pomidory bez skórki z puszki.
5) Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę i wrzucamy na pomidory, mieszamy.
6) Przyprawiamy majerankiem i pieprzem ognistym.
7) Wbijamy jajka, posypujemy solą, przykrywamy pokrywką na ok. 5 minut i gotowe.
2) Suchą kiełbasę kroimy w kosteczkę lub mniejsze kawałki (jak lubimy).
3) Pokrojoną kiełbasę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy.
4) Następnie dodajemy pomidory bez skórki z puszki.
5) Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę i wrzucamy na pomidory, mieszamy.
6) Przyprawiamy majerankiem i pieprzem ognistym.
7) Wbijamy jajka, posypujemy solą, przykrywamy pokrywką na ok. 5 minut i gotowe.
pyszalka