Szarlotka 3

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy, margarynę, żółtka siekamy i

Szarlotka 3

Składniki:

Szarlotka 3

 

  • 1/2 kg mąki krupczatki
  • 4 żółtka
  • 1 szklanki cukru
  • 1/2 opakowania gęstej śmietany
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 p margaryny
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Szarlotka 3
Mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy, margarynę, żółtka siekamy i zagniatamy oraz dodajemy śmietanę.3/4 ciasta wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą i nakłuć widelcem. Na to jabłka.Na wierzch pozostałe ciasto. Można zrobić ozdobna krateczkę. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 min.

Tagi:

szarlotka