kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Szarlotka sknerusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najtańszy i najprostszy deser w historii deserów wykorzystujący to co często wyrzucamy czyli owoce z kompotu. Nie lubię niczego marnować a dzięki temu pomysłowi możemy przygotować przepyszny deser niemal za darmo :)

 Szarlotka sknerusa

Składniki:

Szarlotka sknerusa

 

  • (na 2-3 porcje)
  • Jabłka z kompotu o pojemności 1l
  • cynamon do smaku
  • rodzynki
  • 200ml śmietany kremówki
  • cukier puder do smaku
  • kolorowa posypka cukrowa

Sposób przygotowania:

Szarlotka sknerusa
Jabłka jeśli posiadają skórki i gniazda nasienne oczyszczamy z tych elementów jeśli nie posiadają mamy ten element z głowy. Owoce miksujemy na gładki mus. Doprawiamy cynamonem oraz dokładamy garść rodzynek. Mus przekładamy do szklaneczek lub szklanych pucharków. Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, przekładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy na owoce. Dekorujemy posypka.