Sposób przygotowania:
Szarlotka z kruszonką i domowymi jabłkami
1) Jajka wbijamy do miski i rozkłócamy widelcem.
2) Następnie wsypujemy cukier i ucieramy na płynną masę.
3) Margarynę kroimy na mniejsze części i kawałeczek zostawiamy do wysmarowania blachy.
4) Bierzemy osobną miskę i do niej dodajemy margarynę, mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz olejek waniliowy.
5) Wlewamy masę z jajek i wsypujemy wiórki kokosowe.
6) Wyrabiamy na gładkie ciasto.
7) Wyrobione ciasto przekrajamy na pół - na spód i na kruszonkę (część na kruszonkę ma być mniejsza).
8) Mniejszą połowę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania jabłek i wyłożenia blachy spodem.
9) Smarujemy blachę odłożoną wcześniej margaryną i posypujemy bułką tartą.
10) Teraz zabieramy się za przygotowanie jabłek.
11) Jabłka podgotowujemy i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem i cynamonem, smażymy i odstawiamy do ostygnięcia.
12) Po ostygnięciu wykładamy jabłka na spód ciasta.
13) Wyciągamy ciasto na kruszonkę z zamrażarki i kruszymy na górę (tak aby jabłka były w miarę pokryte).
14) Pieczemy przez ok. 50 min w 180 stopniach.
2) Następnie wsypujemy cukier i ucieramy na płynną masę.
3) Margarynę kroimy na mniejsze części i kawałeczek zostawiamy do wysmarowania blachy.
4) Bierzemy osobną miskę i do niej dodajemy margarynę, mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz olejek waniliowy.
5) Wlewamy masę z jajek i wsypujemy wiórki kokosowe.
6) Wyrabiamy na gładkie ciasto.
7) Wyrobione ciasto przekrajamy na pół - na spód i na kruszonkę (część na kruszonkę ma być mniejsza).
8) Mniejszą połowę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania jabłek i wyłożenia blachy spodem.
9) Smarujemy blachę odłożoną wcześniej margaryną i posypujemy bułką tartą.
10) Teraz zabieramy się za przygotowanie jabłek.
11) Jabłka podgotowujemy i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem i cynamonem, smażymy i odstawiamy do ostygnięcia.
12) Po ostygnięciu wykładamy jabłka na spód ciasta.
13) Wyciągamy ciasto na kruszonkę z zamrażarki i kruszymy na górę (tak aby jabłka były w miarę pokryte).
14) Pieczemy przez ok. 50 min w 180 stopniach.
slodkieokruszki