Sposób przygotowania:
Szarlotka z kruszonką julcia12437
1. Do miski wbijamy żółtka i cukier, roztrzepujemy to widelcem.
2. Do drugiej miski wsypujemy mąkę i wklepujemy środek, wsypujemy szczypte soli, proszek do pieczenia, olejek, wiórki kokosowe, żółtka z cukrem i margarynę. Mieszamy i wyrabiamy ciasto.
3. Na blachę wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą rozkładamy pół wyrobionego ciasta, a resztę wkladamy do lodówki na kruszonkę (na czas kiedy wyłożymy surowe ciasto na blachę i nałożymy na nie jabłka).
4. Wykładamy jabłka na surowe ciasto, wyciągamy z lodówki ciasto na kruszonkę i na jabłka ręką kruszymy ciasto (kruszonke, mozemy starkowac).
5. Piec 30-45min. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
2. Do drugiej miski wsypujemy mąkę i wklepujemy środek, wsypujemy szczypte soli, proszek do pieczenia, olejek, wiórki kokosowe, żółtka z cukrem i margarynę. Mieszamy i wyrabiamy ciasto.
3. Na blachę wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą rozkładamy pół wyrobionego ciasta, a resztę wkladamy do lodówki na kruszonkę (na czas kiedy wyłożymy surowe ciasto na blachę i nałożymy na nie jabłka).
4. Wykładamy jabłka na surowe ciasto, wyciągamy z lodówki ciasto na kruszonkę i na jabłka ręką kruszymy ciasto (kruszonke, mozemy starkowac).
5. Piec 30-45min. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
MagdaMM
Nie rozumię tego:....wyciągamy z lodówki ciasto na kruszonkę i kruszymy na spód...Proszę mi to wytłumaczyć:)
Jak duże ma być opakowanie wiórek kokosowych i jakiej pojemności słoik z jabłkami prażonymi.Jakiej wielkości ma być blaszka do pieczenia.:)
MagdaMM
julcia12437