julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Szarlotka z kruszonką julcia12437

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Moja szarlotka z kruszonką smakuje wyśmienicie tak samo jak wygląda. :)

Szarlotka z kruszonką julcia12437

Składniki:

Szarlotka z kruszonką julcia12437

 

  • 6 żółtek
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 1 margaryna
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki olejku migdałowego(jak nie macie może być cytrynowy ale z migdałowym lepsze)
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 1 słoik jabłek prażonych
  • cukier puder do posypania gdy się upiecze

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kruszonką julcia12437
1. Do miski wbijamy żółtka i cukier, roztrzepujemy to widelcem.

2. Do drugiej miski wsypujemy mąkę i wklepujemy środek, wsypujemy szczypte soli, proszek do pieczenia, olejek, wiórki kokosowe, żółtka z cukrem i margarynę. Mieszamy i wyrabiamy ciasto.

3. Na blachę wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą rozkładamy pół wyrobionego ciasta, a resztę wkladamy do lodówki na kruszonkę (na czas kiedy wyłożymy surowe ciasto na blachę i nałożymy na nie jabłka).

4. Wykładamy jabłka na surowe ciasto, wyciągamy z lodówki ciasto na kruszonkę i na jabłka ręką kruszymy ciasto (kruszonke, mozemy starkowac).

5. Piec 30-45min. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :)