Justyna Vicky S.

Justyna Vicky S.

Kucharz
[Przepisów: 14]

Szarlotka z kruszonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste wykonanie tradycyjnej szarlotki

Szarlotka z kruszonki

Składniki:

Szarlotka z kruszonki

 

 

 

  • bułka tarta i tłuszcz do formy lub papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kruszonki
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać cukier i cynamon. Całość wymieszać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać jajka, cukier i masło. Całość razem zagnieść na ciasto i pokruszyć w palcach. Blachę natłuścić i wysypać bułką tartą (lub po prostu wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać połowę kruszonki i docisnąć. Na kruszonkę yłożyć wcześniej przygotowane jabłka i wysypać resztę kruszonki. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.