Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć, pokroić w kawałki. Kawałki filetu włożyć do przygotowanej wcześniej marynaty na 30 minut.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kawałki.
Kiełbasę pokroić w plasterki,a cebulę po obraniu w ćwiartki a następnie rozdzielić w porcje.
Przygotowane składniki nabijać na patyczki do szaszłyków, począwszy od papryki.
Włożyć na rozgrzany ruszt i grillować do miękkości mięsa i warzyw,polewając pozostałą marynatą.
Marynata;
Składniki marynaty wymieszać z oliwą.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kawałki.
Kiełbasę pokroić w plasterki,a cebulę po obraniu w ćwiartki a następnie rozdzielić w porcje.
Przygotowane składniki nabijać na patyczki do szaszłyków, począwszy od papryki.
Włożyć na rozgrzany ruszt i grillować do miękkości mięsa i warzyw,polewając pozostałą marynatą.
Marynata;
Składniki marynaty wymieszać z oliwą.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję miło mi.;)
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuje jest mi miło;)
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Miło mi.;)