Sposób przygotowania:
Dwu smakowe szaszłyki drobioweETAP 1:
Mięso opłukać podzielić na 2 równe porcje, pokroić w kostkę przełożyć do dwóch misek
Marynata nr1
Sok z limonki wycisnąć, połączyć z oliwą oraz solą i utartym w moździerzu zielonym pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z połową mięsa drobiowego.
Marynata nr2
Słodką śmietankę połączyć z majonezem, czosnkiem, doprawić solą oraz pieprzem dodać do pokrojonego mięsa.Wymieszać. Mięso przykrywamy folią spożywczą .Wkładamy na całą noc do lodówki.
ETAP 4:
Boczek kroimy na kawałki takie jak filet z kurczaka, obraną paprykę i cebulę w grubą kostkę.
ETAP 5:
Patyczki moczymy wcześniej 15 minut w zimnej wodzie aby nie spaliły się podczas pieczenia i nadziewamy na nie na przemian mięso-tej samej marynaty-nie mieszać! oraz pozostałe składniki.
układamy na blasze.Wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika pieczemy około 35 minut.
Podajemy gorące.
Nina W.
2milutka
dziękuję!