BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Grillowane szaszłyki warzywno - drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smaczne szaszłyki. Warzywa połączone z a'la de volaille. Szaszłyki tak przyrządzone smakują rewelacyjnie i są bardzo smaczne.

Grillowane szaszłyki warzywno  - drobiowe

Składniki:

Grillowane szaszłyki warzywno - drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki warzywno - drobiowe
Czerwoną i żółtą paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę. Obraną cebule pokroić w grubsze plastry.

Młodą średniej wielkości cukinie umyć osuszyć a następnie pokroić w plastry szerokości 1 cm. A'la de volaille czyli drobiowe gotowe po mojemu dewolaje pokroić na kawałki o szerokości 1,5 - 2 cm.

Wszystkie warzywa przełożyć do miski doprawić solą i pieprzem a następnie polać oliwą i dobrze wymieszać.

Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian warzywa i kawałki a'la de volailla.

Gotowe szaszłyki oprószyć świeżo mielonym pieprzem, ułożyć na tacce a następnie na rozgrzanym grillu i grillować do miękkości warzyw obracając często.

Podawać z ulubionym sosem.