Sposób przygotowania:
Grillowane szaszłyki warzywno - drobiowe
Czerwoną i żółtą paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę. Obraną cebule pokroić w grubsze plastry.
Młodą średniej wielkości cukinie umyć osuszyć a następnie pokroić w plastry szerokości 1 cm. A'la de volaille czyli drobiowe gotowe po mojemu dewolaje pokroić na kawałki o szerokości 1,5 - 2 cm.
Wszystkie warzywa przełożyć do miski doprawić solą i pieprzem a następnie polać oliwą i dobrze wymieszać.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian warzywa i kawałki a'la de volailla.
Gotowe szaszłyki oprószyć świeżo mielonym pieprzem, ułożyć na tacce a następnie na rozgrzanym grillu i grillować do miękkości warzyw obracając często.
Podawać z ulubionym sosem.
Młodą średniej wielkości cukinie umyć osuszyć a następnie pokroić w plastry szerokości 1 cm. A'la de volaille czyli drobiowe gotowe po mojemu dewolaje pokroić na kawałki o szerokości 1,5 - 2 cm.
Wszystkie warzywa przełożyć do miski doprawić solą i pieprzem a następnie polać oliwą i dobrze wymieszać.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian warzywa i kawałki a'la de volailla.
Gotowe szaszłyki oprószyć świeżo mielonym pieprzem, ułożyć na tacce a następnie na rozgrzanym grillu i grillować do miękkości warzyw obracając często.
Podawać z ulubionym sosem.
gusia1000