rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Szaszłyki drobiowe z owocową salsą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne mielone podane w formie szaszłyka i owocowej salsy będą ciekawą odmianą zwyczajnego obiadu.

Szaszłyki drobiowe z owocową salsą

Składniki:

Szaszłyki drobiowe z owocową salsą

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe z owocową salsą
Drobiowe mięso przekładamy do miski, łączymy z łyżeczką oleju, jajkiem, 3 łyżkami bułki tartej, natką pietruszki, czosnkiem drobno posiekanym lub przeciśniętym przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, formujemy podłużne kotleciki, które panierujemy w bułce tartej i nabijamy na patyczki od szaszłyka.

Smażymy z obu stron na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku. Melona obieramy, kroimy w kostkę i łączymy z ziarnami granatu.

Podajemy z ciepłymi szaszłykami.