Sposób przygotowania:
Szaszlyki drobiowo-warzywne
Piers kurczaka myjemy i osuszamy recznikiem papierowym. Kroimy ja na sredniej wielkosci kostke, przyprawiamy sola, pieprzem, papryka, sosem sojoweym, chili, curry( mozna posypac przyprawa do kurczaka Prymat) i dodajemy 3 lyzki oleju, wszystko dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny. Cebule i papryke obieramy. Wszystkie warzywa myjemy i suszymy. Papryke, cebule kroimy na czastki, cukinie na sredniej grubosci prazki. Nadziewamy na patyczki: papryke, cukinie, kurczaka, cebule, papryke, cukinie, kurczaka. Szaszlyki pedzlujemy olejem i delikatnie opruszamy vegeta lub kucharkiem. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki (jeszcze lepiej na noc), po czym ukladamy na grillu i grilujemy do miekkosci.
msewka