Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Szaszlyki drobiowo-warzywne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Latwe i ...........smaczne.

Szaszlyki drobiowo-warzywne

Składniki:

Szaszlyki drobiowo-warzywne

 

  • podwójna piers kurczaka,
  • 2 duze czerwone papryki,
  • 2 cebule,
  • 3 mlode cukinie,
  • 1/2 szklanka oleju,
  • lyzeczka papryki,
  • lyzeczka soli,
  • 1/4 lyzeczki pieprzu naturalnego,
  • 1/2 lyzeczki pieprzu ziolowego Prymat,
  • 1 lyzka sosu sojowego,
  • 1/4 lyzeczki chili,
  • 1/2 lyzeczki curry,
  • vegeta,
  • patyczki do szaszlyków.

Sposób przygotowania:

Szaszlyki drobiowo-warzywne
Piers kurczaka myjemy i osuszamy recznikiem papierowym. Kroimy ja na sredniej wielkosci kostke, przyprawiamy sola, pieprzem, papryka, sosem sojoweym, chili, curry( mozna posypac przyprawa do kurczaka Prymat) i dodajemy 3 lyzki oleju, wszystko dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny. Cebule i papryke obieramy. Wszystkie warzywa myjemy i suszymy. Papryke, cebule kroimy na czastki, cukinie na sredniej grubosci prazki. Nadziewamy na patyczki: papryke, cukinie, kurczaka, cebule, papryke, cukinie, kurczaka. Szaszlyki pedzlujemy olejem i delikatnie opruszamy vegeta lub kucharkiem. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki (jeszcze lepiej na noc), po czym ukladamy na grillu i grilujemy do miekkosci.