Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szaszłyki grilowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kiedy nie mamy czasu na marynowanie i przygotowanie szaszłyków ten przepis nam pomoże. Pokaże, że szaszłyki można przygotować w krótkim czasie.

Szaszłyki grilowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki grilowane

 

  • 2 kiełbasy podwawelskie
  • 2 cebule
  • 40 dkg boczku wędzonego

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki grilowane
Umytą i osuszoną kiełbasę pokroić w plastry. Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Boczek umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kiełbasę, cebulkę i boczek. Wstawić na nagrzany ruszt grilla. Grillować co jakiś czas obracając. Podawać na gorąco.
Szaszłyki grilowane
Kiełbasę umyć i osuszyć oraz pokroić w plastry.
Szaszłyki grilowane
Obraną i umytą cebulkę pokroić w kostkę.
Szaszłyki grilowane
Umyty i osuszony boczek pokroić w kostkę.
Szaszłyki grilowane
Nabijać na patyki do szaszłyków i grillować.

Tagi:

kielbasa