piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Szaszłyki królewskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szaszłyki to wyśmienita przekąska w gronie znajomych

Szaszłyki królewskie.

Składniki:

Szaszłyki królewskie.

 

  • 2 cebule
  • 5 plasterków gotowego pieczonego schabu
  • 150 gram sera pleśniowego
  • 1 zielona papryka
  • pół szklanki oliwek
  • 2 patyki do szaszłyków
  • papryka w proszku
  • odrobina pieprzu

Sposób przygotowania:

Szaszłyki królewskie.
Cebulki obieramy z łupiny.Kroimy w krążki i smażymy na rozgrzanej patelni na 1 łyżce oleju tak tylko,żeby zeszklić cebulkę.Paprykę kroimy w dość dużą kostkę,tak żeby można było ją nabić na patyk.Tak samo kroimy schab i ser pleśniowy.Na szpikulec na przemian nabijamy pieczony schab,cebulę,ser pleśniowy i oliwki,aż dojdziemy do końca patyka. Szaszłyki posypujemy papryką i pieprzem. Przygotowane szaszłyki układamy na grillu. Grillujemy z obu stron.