Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Szaszłyki marynowane z jagnięciny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetny w smaku, doskonały na grilla

Szaszłyki marynowane z jagnięciny

Składniki:

Szaszłyki marynowane z jagnięciny

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki marynowane z jagnięciny
Czosnek wyciskamy przez praskę do miski, dodajemy sok z cytryny, 4 łyżki oliwy, szczyptę soli i pieprzu i mieszamy. Mięso kroimy w kostki gulaszowe, wkładamy do miski z marynatą i wstawiamy do lodówki na 3 godziny od czasu do czasu mieszamy. Paprykę i cebulę kroimy w grubą kostkę. Wyjmujemy mięso z marynaty, osączamy i nabijamy na szpadki na zmianę mięso, paprykę, cebulę. Zioła mieszamy w miseczce i posypujemy gorące szaszłyki.SMACZNEGO