eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Papryka żółta Eli, z kaszanką na grillu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam żółtą paprykę z grilla. Farsz przygotowałam z przesmażoną z cebulką kaszanką i ogórkiem kiszonym.

Papryka żółta Eli, z kaszanką na grillu

Składniki:

Papryka żółta Eli, z kaszanką na grillu

papryka

farsz

  • 2 krupnioki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Papryka żółta Eli, z kaszanką na grillu

przygotowanie farszu

Papryka żółta Eli z kaszanką i ogórkiem kiszonym
Pokroić ogórki w kostkę razem ze skórką.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę razem ze skórką.

przygotowanie farszu cd

Papryka żółta Eli z kaszanką i ogórkiem kiszonym
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie farszu cd

Papryka żółta Eli z kaszanką i ogórkiem kiszonym
Pokroić w plasterki obrane ze skórki krupnioki.

Krupnioki obrać ze skórki i pokroić. Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę i chwilę smażyć.

Do cebuli dodać krupnioki, doprawić do smaku solą, pieprzem i usmażyć. Do ostudzonego krupnioka dodać ogórki i wymieszać.

przygotowanie papryki

Papryka żółta Eli z kaszanką i ogórkiem kiszonym
Wypełnić przygotowanym farszem połówki papryki.

Papryki opłukać i usunąć nasiona. Zostawić szypułki z ogonkami. Połówki papryki wypełnić przygotowanym farszem.

przygotowanie papryki cd

Papryka żółta Eli z kaszanką i ogórkiem kiszonym

Papryki ułożyć na tackach wysmarowanych olejem rzepakowym i grillować około 30 minut.

Smacznego!