Sposób przygotowania:
Papryka żółta Eli, z kaszanką na grilluprzygotowanie farszu
Ogórki kiszone pokroić w kostkę razem ze skórką.
przygotowanie farszu cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Krupnioki obrać ze skórki i pokroić. Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę i chwilę smażyć.
Do cebuli dodać krupnioki, doprawić do smaku solą, pieprzem i usmażyć. Do ostudzonego krupnioka dodać ogórki i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i usunąć nasiona. Zostawić szypułki z ogonkami. Połówki papryki wypełnić przygotowanym farszem.
przygotowanie papryki cd
Papryki ułożyć na tackach wysmarowanych olejem rzepakowym i grillować około 30 minut.
Smacznego!