Sposób przygotowania:
Papryka żółta Eli grillowana z wątróbką i jabłkiemprzygotowanie wątróbki
Watróbkę opłukać, odsączyć i usunąć tłuszcz i błonki. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie wątróbki cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie wątróbki cd
Jabłka opłukać, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Na patelni rozgrzać olej, dodać wątróbkę, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i smażyć chwilę razem.
Do wątróbki dodać jabłka, oprószyć solą, pieprzem i jeszcze chwilę smażyć razem.
Z wątróbki usunąć liście laurowe i ziele angielskie.
przygotowanie papryki
Z połówek papryki usunąć nasiona. Zostawić szypułki z ogonkami. Papryki wypełnić wątróbką z cebulą i jabłkiem.
Papryki ułożyć na tacce wysmarowanej olejem i grillować około 20 minut.
Smacznego!