Sposób przygotowania:
Szparagi Eli, w boczku z grillaprzygotowanie składników
Szparagi obrać, odłamać zdrewniałe końcówki i związać nićmi kuchennymi. W wysokim i wąskim garnku zagotować około 1.5 litra wody z solą i cukrem. Do wrzątku włożyć pionowo szparagi tak żeby końcówki wystawały nad wodą i gotować 5 minut. Wyjąć szparagi z wrzątku i włożyć do lodowatej wody. Ostudzone szparagi osuszyć.
przygotowanie składników cd
Szparagi zielone opłukać, odłamać zdrewniałe końcówki i związać. Dalej postępować jak z białymi szparagami.
przygotowanie składników cd
Przygotować plastry boczku wędzonego parzonego.
przygotowanie szparagów
Plastry boczku oprószyć pieprzem. Białe szparagi pojedynczo zawinąć w plastry boczku
przygotowanie szparagów cd
Plastry boczku oprószyć pieprzem i zawijać po 3 szparagi razem. Szparagi położyć na tacki aluminiowe i grillować ze wszystkich stron około 20 minut. Smacznego!