SUPERPRZEPIS

Szaszłyki warzywne Eli z tofu

  • 2
  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Szaszłyki warzywne Eli z tofu

Przygotowałam szaszłyki warzywne z tofu zawiniętym w marynowane plastry cukinii i pomidorków koktajlowych.

Składniki:

Szaszłyki warzywne Eli z tofu

cukinia

tofu

pozostałe składniki

  • 500 g pomidorków papryczkowych

dodatkowo

  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne Eli z tofu

przygotowanie tofu

Szaszłyki warzywne Eli z tofu
Tofu pokroić w kostkę wyjęte z opakowania

Tofu wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę.

przygotowanie tofu cd

Szaszłyki warzywne Eli z tofu
Przyprawę do wieprzowiny, rozmaryn i czosnek wymieszać z olejem.

Do oleju dodać suszony rozmaryn, czosnek granulowany i przyprawę do wieprzowiny. Opłukaną i osuszoną cukinię pokroić wzdłóż w cienkie plastry. Do cukinii wlać olej, dodać przyprawę do grilla i wymieszać. Włożyć cukinię na2 godziny do lodówki.

przygotowanie tofu cd

Szaszłyki warzywne Eli z tofu
Posmarować marynatą pokrojone w kostkę tofu.

Pokrojone tofu posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.

przygotowanie szaszłyków

Szaszłyki warzywne Eli z tofu
Rozłożyć po jednej kostce tofu na plastrach cukinii.

Plastry cukinii rozłożyć na desce i rozłożyć po jednej kostce tofu.

przygotowanie szaszłyków cd

Szaszłyki warzywne Eli z tofu

Tofu zawinąć w plastry cukinii.

przygotowanie szaszłyków cd

Szaszłyki warzywne Eli z tofu

Na patyki do szaszłyków nadziewać tofu w cukinii i pomidorki.

przygotowanie szaszłyków cd

Szaszłyki warzywne Eli z tofu

Na ruszt rozgrzanego grilla rozłożyć maty żaroodporne i położyć szaszłyki. Grillować szaszłyki z obu stron przez 15 minut z każdej. Smacznego!