Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne Eli z tofuprzygotowanie tofu
Tofu wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę.
przygotowanie tofu cd
Do oleju dodać suszony rozmaryn, czosnek granulowany i przyprawę do wieprzowiny. Opłukaną i osuszoną cukinię pokroić wzdłóż w cienkie plastry. Do cukinii wlać olej, dodać przyprawę do grilla i wymieszać. Włożyć cukinię na2 godziny do lodówki.
przygotowanie tofu cd
Pokrojone tofu posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.
przygotowanie szaszłyków
Plastry cukinii rozłożyć na desce i rozłożyć po jednej kostce tofu.
przygotowanie szaszłyków cd
Tofu zawinąć w plastry cukinii.
przygotowanie szaszłyków cd
Na patyki do szaszłyków nadziewać tofu w cukinii i pomidorki.
przygotowanie szaszłyków cd
Na ruszt rozgrzanego grilla rozłożyć maty żaroodporne i położyć szaszłyki. Grillować szaszłyki z obu stron przez 15 minut z każdej. Smacznego!
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2