Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne Eli z tofuprzygotowanie tofu

Tofu wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę.
przygotowanie tofu cd

Do oleju dodać suszony rozmaryn, czosnek granulowany i przyprawę do wieprzowiny. Opłukaną i osuszoną cukinię pokroić wzdłóż w cienkie plastry. Do cukinii wlać olej, dodać przyprawę do grilla i wymieszać. Włożyć cukinię na2 godziny do lodówki.
przygotowanie tofu cd

Pokrojone tofu posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.
przygotowanie szaszłyków

Plastry cukinii rozłożyć na desce i rozłożyć po jednej kostce tofu.
przygotowanie szaszłyków cd

Tofu zawinąć w plastry cukinii.
przygotowanie szaszłyków cd

Na patyki do szaszłyków nadziewać tofu w cukinii i pomidorki.
przygotowanie szaszłyków cd

Na ruszt rozgrzanego grilla rozłożyć maty żaroodporne i położyć szaszłyki. Grillować szaszłyki z obu stron przez 15 minut z każdej. Smacznego!
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2