Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne z polędwiczkami drobiowymi
Polędwiczki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w większe kawałki.
Polędwiczki marynujemy w oliwie, soli, czarnym pieprzu, przyprawie klasycznej do grilla, w ziołach prowansalskich i granulowanym czosnku przez 2 -3 godziny.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Papryki oczyszczamy z nasion płuczemy, osuszamy i kroimy w duże kawałki, cebulę czerwoną obieramy, kroimy w plasterki.
Pieczarki oczyszczamy.
Warzywa nabijamy na przemian z mięsem na drewniane patyczki.
Szaszłyki przed grillowaniem posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Układamy na tacce do grilla.
Grillujemy na rozgrzanym ruszcie grilla obracając co jakiś czas.
Szaszłyki można też grillować na patelni grillowej.
Polędwiczki marynujemy w oliwie, soli, czarnym pieprzu, przyprawie klasycznej do grilla, w ziołach prowansalskich i granulowanym czosnku przez 2 -3 godziny.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Papryki oczyszczamy z nasion płuczemy, osuszamy i kroimy w duże kawałki, cebulę czerwoną obieramy, kroimy w plasterki.
Pieczarki oczyszczamy.
Warzywa nabijamy na przemian z mięsem na drewniane patyczki.
Szaszłyki przed grillowaniem posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Układamy na tacce do grilla.
Grillujemy na rozgrzanym ruszcie grilla obracając co jakiś czas.
Szaszłyki można też grillować na patelni grillowej.
gusia1000