Sposób przygotowania:
Kotlety ArtemidyI
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną.
2. Następnie robi płaskie duże kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
II
3. Groszek z marchewką, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy cukier, masło i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.
III
4. Ser mozzarella kroimy w plastry i układamy na każdym upieczonym kotlecie.
IV
5. Następnie wykładamy marchewkę z groszkiem i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
6. Ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenie się sera.
V
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka