Sposób przygotowania:
Kotlety ArtemidyI
 
1.	Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną.
2.	Następnie robi płaskie duże kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
II
 
3. Groszek z marchewką, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy cukier, masło i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.
III
 
4. Ser mozzarella kroimy w plastry i układamy na każdym upieczonym kotlecie.
IV
 
5.	Następnie wykładamy marchewkę z groszkiem i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
6.	Ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenie się sera.
V
 
7.	Danie gotowe.
8.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka