SUPERPRZEPIS

Kotlety Artemidy

  • 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Kotlety Artemidy Więcej zdjęć (4)

Genialne połączenie składników, które tworzy danie doskonałe. Koniecznie musisz spróbować przepisu. Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety z mięsem mielonym, nie tylko smakują wyjątkowo, ale również wyglądają oryginalnie. Spróbuj i przekonaj się.

Składniki:

Kotlety Artemidy

 

Sposób przygotowania:

Kotlety Artemidy

I

Kotlety Artemidy
Przygotowanie mięsa, doprawiamy, dodajmey cebulke, robimy kotlety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną.

2. Następnie robi płaskie duże kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.

II

Kotlety Artemidy
Przygotowanie warzyw na pierzynkę.

3. Groszek z marchewką, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy cukier, masło i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.

III

Kotlety Artemidy
przygotowanie sera

4. Ser mozzarella kroimy w plastry i układamy na każdym upieczonym kotlecie.

IV

Kotlety Artemidy
Przygotowanie pierzynki n kotlety

5. Następnie wykładamy marchewkę z groszkiem i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.

6. Ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenie się sera.

V

Kotlety Artemidy

7. Danie gotowe.
8. Smacznego.