Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne z kurczakiem
Warzywa pokroić na kawałki.
Filet z kurczaka pokroić w większą kostkę, wymieszać z przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oliwą, odstaw na kilka minut.
Na drewniane patyki nabijać na przemian mięso oraz kawałki warzyw.
Szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na około 30 minut.
Szaszłyki podawać na ciepło.
Filet z kurczaka pokroić w większą kostkę, wymieszać z przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oliwą, odstaw na kilka minut.
Na drewniane patyki nabijać na przemian mięso oraz kawałki warzyw.
Szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na około 30 minut.
Szaszłyki podawać na ciepło.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie.;)