Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Oblaty z kurczakiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 13
  • KALORIE: 124
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obłędne roladki drobiowe z serem w bardzo chrupiącej panierce a to wszystko sprawiły wafle. Zapach unoszący się przywoła do stołu każdego do domownika.

Oblaty z kurczakiem

Składniki:

Oblaty z kurczakiem

 

  • 13 szt. Oblaty ( okrągłe wafle)
  • 1 filet podwójny z kurczaka
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • ½ szk. mleka
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Oblaty z kurczakiem

I

Oblaty z kurczakiem
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, drobno kroimy i doprawiamy.

1. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka, dodajemy majonez, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz mąkę pszenną. Masę mięsną dokładnie mieszamy.

II

2. Każdy wafel moczymy w mleku i na środku układamy po dwie łyżki mięsa.

III

Oblaty z kurczakiem
zwijanie w roladki oraz smażenie.

3. Zwijamy w roladki i panierujemy najpierw w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

4. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

5. Roladki gotowe.
6. Smacznego.