zufikowo

zufikowo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Szaszłyki z cukinii, fioletowej papryki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo szybkie szaszłyki, można przygotować na patelni grillowej.

Szaszłyki z cukinii, fioletowej papryki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szaszłyki z cukinii, fioletowej papryki

 

  • 1 średnia cukinia
  • fioletowa papryka (może być inny kolor też)
  • ser twardy typu greckiego

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z cukinii, fioletowej papryki
Kroimy cukinię razem ze skórą w sporą kostkę. Paprykę wydrążamy z nasion i kroimy na kawałki zbliżone wielkością do cukinii. Ser również kroimy w dużą kostkę. Wszystko marynujemy 15 minut, nie dłużej bo cukinia puści dużo soku. Odsączone warzywa nadziewamy na mokre patyczki, na przemian kolorami. Grillujemy obracając co jakiś czas aby równomiernie się upiekły. Możemy polać w trakcie pozostałą marynatą. Jak warzywa zmiękną nieco - będą gotowe.
Szaszłyki z cukinii, fioletowej papryki
Możemy też użyć patelni grillowej do przygotowaia szaszłyków
Szaszłyki z cukinii, fioletowej papryki
Nietypowy w kolorze dodatek do szaszłyków