Sposób przygotowania:
Szaszłyki z grilla - łatwe
Polędwice zamarynowac dzien wczesniej w marynacie (rozrobic ja z podanych skladnikow). Kolejnego dnia pokroic w kawalki ok 5x5 cm, papryke pokroic na podobne kawalki, cebule - w ósemki lub szesnastki, w zaleznosci od tego jaka jest duza, boczek w plasterki i potem na kawalki 5x5 cm. Nabijac kolejno miesko, papryke, boczek i cebulke do zapelnienia calej dlugosci patyczkow. Kazdy szaszlyk owinac w folie aluminiową i wlozyc na 20 min do nagrzanego piekarnika, najlepiej z termoobiegiem, po tym czasie wyjac, zdjac folie i polozyc na grilla zeby sie dopiekly.
Dzieki temu, ze wstepnie przyrzadzam je w piekarniku, nie ma szans zeby mieso bylo twarde czy w jakikolwiek inny sposob niejadalne.
Dzieki temu, ze wstepnie przyrzadzam je w piekarniku, nie ma szans zeby mieso bylo twarde czy w jakikolwiek inny sposob niejadalne.