Lucy

Lucy

Szef Kuchni
[Przepisów: 13]

Szaszłyki z grilla - łatwe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Łatwe szaszłyki z grilla, przed grillowaniem podpiekam je w piekarniku.

Szaszłyki z grilla - łatwe

Składniki:

Szaszłyki z grilla - łatwe

 

  • poledwica
  • papryka czerwona
  • boczek
  • cebula
  • patyki do szaszlykow
  • na marynate:
  • miod
  • olej
  • sos sojowy
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z grilla - łatwe
Polędwice zamarynowac dzien wczesniej w marynacie (rozrobic ja z podanych skladnikow). Kolejnego dnia pokroic w kawalki ok 5x5 cm, papryke pokroic na podobne kawalki, cebule - w ósemki lub szesnastki, w zaleznosci od tego jaka jest duza, boczek w plasterki i potem na kawalki 5x5 cm. Nabijac kolejno miesko, papryke, boczek i cebulke do zapelnienia calej dlugosci patyczkow. Kazdy szaszlyk owinac w folie aluminiową i wlozyc na 20 min do nagrzanego piekarnika, najlepiej z termoobiegiem, po tym czasie wyjac, zdjac folie i polozyc na grilla zeby sie dopiekly.

Dzieki temu, ze wstepnie przyrzadzam je w piekarniku, nie ma szans zeby mieso bylo twarde czy w jakikolwiek inny sposob niejadalne.